Novosti

Novosti

Održan još jedan Story Pink Fest

News, Novosti
featured image

 

U sklopu obilježavanja mjeseca borbe protiv raka dojke, u središtu Zagreba održao se već tradicionalni Story Pink Fest pod geslom ‘Sačuvajmo zdrave dojke’!

Manifestacija koju zajedničkim snagama organiziraju udruga P.I.N.K. – Life i brend Story zavila je središte grada Zagreba u ružičastu boju.

Zabavno-edukativni program koji prati donatorska nota započeo je na Zrinjevcu uz podršku predsjednice Udruge P.I.N.K.- Life, Nives Morić, , pročelnika klinike za rekonstrukciju dojke, docenta Krešimira Martića, Predsjednik Skupštine Grada Zagreba, Joška Klisovića, izaslanika Vlade Republike Hrvatske i Ministarstva zdravstva, gospodina Tomislava Dulibića.

Svima okupljenima se između ostalog obratila i izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba, pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo, Ivana Đerek Dubravčić: ‘Drago mi je da smo se ovdje okupili, jer ovo je hvalevrijedna kampanja. Karcinom dojke je najučestaliji karcinom kod žena. Smrtnost je niska kod ranog otkrivanja bolesti. Odaziv žena na ovakve preglede koji se provode u dva programa jest 58 posto, no to još uvijek nije dovoljno. Radimo na tome da odaziv bude još veći. Zahvaljujem svima koji svojim doprinosom rade na skretanju pozornosti na ovakve akcije’.

‘Nadam se da će ova akcija potaknuti sve žene koje dosad nisu bile na preventivnom pregled da krenu na njega. Teško je kad to dođe blizu vas, hvala vam i vjerujem da se vidimo i sljedeće godine’, poručila je na kraju izaslanica Predsjednika Hrvatskog Sabora te saborska zastupnica Ljubica Lukačić.

Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. life Krešimir Martić, pročelnik klinike za rekonstrukciju dojke Ivana Đerek Dubravčić, izaslanica gradonačelnika Grada Zagreba i pomoćnica pročelnice Gradskog ureda za zdravstvo Joško Klisović, Predsjednik Skupštine Grada Zagreba Ljubica Lukačić, izaslanica Predsjednika Hrvatskog Sabora i saborska zastupnica, voditeljica/moderator: Edina Pršić

Povorka podrške oboljelima, predvođena bajkerima udruge Pleter Chapter Croatia, zatim je krenula prema Cvjetnom trgu gdje je po dolasku povorke održana modna revija. Na reviji se predstavilo deset žena iz Udruge koje su pistom hodale u pratnji osoba iz javnog života koje su podržale akciju ‘Sačuvajmo zdrave dojke’.

Nakon održane revije okupljeni su se nastavili zabavljati uz glazbeno-edukativan program, a građani su se ujedno mogli i uključiti u ovu inicijativu i donatorski aspekt projekta te direktno donirati rad Udruge.

S obzirom na povećanje dnevno registriranih slučajeva oboljelih od raka dojke, podizanje svijesti javnosti o bolesti, samopregledu i prevenciji od iznimne je važnosti pa, uz prikupljanje sredstava, naglasak se stavlja i na edukativan aspekt akcije. Osvješćujući karakter ovog eventa, kao i sve popratne aktivnosti više su nego dovoljne da ovu hvalevrijednu inicijativu imamo na umu tijekom cijele godine, a ne samo u listopadu, kad se službeno obilježava mjesec borbe protiv raka dojke.