National Geographic

National Geographic

National Geographic

U pretprošlom stoljeću, davne 1888. godine, utemeljeni su Društvo National Geographic i njegovo istoimeno glasilo koje je danas najpopularniji i ponajbolji popularnoznanstveni časopis na svijetu, koji se čita doslovce na svim kontinentima. Od 2003. obitelji u žutom okviru priključio se i National Geographic Hrvatska i munjevito osvojio hrvatske čitatelje te je danas među najčitanijim časopisima u Hrvatskoj!

National Geographic Hrvatska čitaju podjednako muškarci i žene, a 75% čitatelja je u dobi od 22 do 52 godine, iznadprosječnog obrazovanja i vrlo visokih prihoda. Kad govorimo o njihovim interesima, oni su svestrani, iznadprosječno zainteresirani za različite teme, primjerice, za izgradnju vlastite karijere (46%) i aktivno rekreativno bavljenje sportom (87%), prate gastro scenu (50%), puno putuju i imaju velika očekivanja na tim putovanjima (kultura, priroda, senzacije…).

Pod motom “Nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu” NGH nije samo sadržajno i fotografski legendarno obrazovno i zanimljivo štivo, nego i brojnim akcijama radi za okoliš i planet – pošumljavali smo naše gore, čistili jezera, podmorje i šume, održavali edukativne radionice i predavanja, tiskali specijalne tematske publikacije te utemeljili jedinstvenu aktivnost i nagradu Žuti okvir u sklopu promocije i borbe za održivi razvoj i budućnost.