Novosti

Novosti

GOURMET LJETNA KUHARICA je jedinstveno novo izdanje više od samih recepata

News, Novosti
featured image

 

S ponosom vam predstavljamo Gourmet ljetnu kuharicu – jedinstveno novo izdanje Adria Medije Zagreb posvećenom uživanju u ljetu i gozbi za stolom u kojem našim čitateljima nudimo nove, svježe ideje i recepte.

Ova gastro priča ispričana je u suradnji s najvećim chefovima, a nepresušan izvor inspiracije za slasna slana i slatka jela pronašli smo u sezonskim namirnicama, ribi iz Jadrana i mesu s domaćih hrvatskih farmi. Kako bi što vjernije dočarali ljepotu uživanja u hrani i moderan, svjež pristup kuhanju, za prekrasne ilustracije kroz cijelu Gourmet ljetnu kuharicu zaslužna je mlada hrvatska umjetnica Mateja Sučević.

Sadržaj je podijeljen u pet poglavlja, a već u prvom, nazvanom Ljetna gozba čitatelje vodimo na put oko svijeta. Tu su recepti za internacionalna jela, ali donosimo i dobro provjerene recepte za vječne klasike.

Potom prelazimo na Gril, poglavlje u kojem smo sve skuhali na otvorenom plamenu.

U trećem poglavlju, nazvanom Mali zalogaji bavimo se svim onim malim, ali važnim stvarima koje čine razliku u svakom jelu, bilo da je riječ samo o sendviču koji ćemo pojesti na brzinu ili ponijeti na plažu ili pak o namazima i pasti koje će obogatiti ne samo sendvič, nego i neko bogatije i raskošnije ljetno jelo.

Kao spektakularan završetak svakog odličnog obroka, naravno, poslužujemo – Slatko. Naravno, bez paljenja pećnice.

Za sam kraj nazdravimo uz našu rubriku U čaši u kojoj vam donosimo pregršt recepata i dobrih ideja za alkoholna i bezalkoholna pića – koktel sa smokvama, virgin mojito s kupinama, koktele s ginom…

Za Gourmet ljetnu kuharicu volimo reći da je više od samih od recepta – to je priča o hrani, gastro uživanju i  inspiracija za nezaboravne ljetne obroke.