Novosti

Novosti

Elle slavi #DecadeOfStyle: Tko su laureati jubilarne dodjele Elle Style Awards 2021.

News, Novosti
featured image

Deseti put zaredom, magazin Elle okupio je najbolje od domaće modne i umjetničke scene u jedinstvenoj proslavi stila.

Usprkos brojnim izazovima s kojima se kao društvo susrećemo u posljednje dvije godine, Elle Style Awards su savršena prigoda da pokažemo da ni u najtežim trenucima ne odustajemo, već motivaciju i snagu pronalazimo u ljepoti, modi, umjetnosti i slavimo osobe koje nas u tome svakodnevno inspiriraju.

‘Nažalost, uslijed svih događaja i nesretnih okolnosti u kojima svi živimo, nismo mogli upriličiti veliki tulum kakav smo svi priželjkivali, ali smo u ovom formatu htjeli odati priznanje svim našim dobitnicima, koji su, kao i svake godine, pomno odabrani, svatko u svojoj kategoriji’, rekao je modni urednik Elle-a, Saša Joka.

Trenutne prilike možda ne dopuštaju veliki tulum kojim bismo ovu važnu obljetnicu proslavili u velikom stilu, kako i priliči ‘ludim dvadesetima’, ali intimno druženje za večerom u hotelu Amadria Park Hotel Capital u Zagrebu pokazalo se kao pun pogodak. Ikone, dizajnerice, fashionistice razmjenjivale su svoja iskustva u opuštenoj atmosferi koja nas je ispunila optimizmom.

Najprestižniju i najutjecajniju domaću nagradu za stil magazin Elle ove je godine dodijelio u 10 kategorija istaknutim imenima koji, svaki na svojem području djelovanja, donose novitete i inovacije za život sa stilom.

Nagradu za najbolji modni dizajn dobila je Branka Donassy koja već preko 30 godina stvara avangardne kolekcije i pomiče granice mode.

Najboljim dizajnom accessoiresa proglašen je brend Clara Stones Anje Mučić i Vittorija Ceccarinija, poznat po jedinstvenim kreacijama od koralja, bisera i poludragog kamenja.

Model godine je simpatična Nevena Dujmović Prizmić (Colors Model Management) koja je i nakon više od 20 godina iskustva u svijetu modelinga još itekako aktivna na modnoj sceni.

Ikona stila je Tatjana Dragović, nekadašnji model, a danas uspješna poslovna žena i majka troje djece, koja je sve okupljene na dodjeli oduševila svojim lookom i dokazala zašto je uza druge titule krasi i ona ikone stila.

Jedan od najpoznatijih i najuspješnijih domaćih kipara, Kristian Kožul, čiji nas provokativni radovi uvijek potiču na razmišljanje ovjenčan je Elle Style Awards titulom Umjetnik godine.

Po prvi puta dodijeljena je nagrada i za Modnu inovaciju godine domaćem brendu poznatom u svjetskim razmjerima koji je poveo revoluciju u modnom svijetu i osvaja digitalnu sferu: Tribute Brand Gale Marije Vrbanić i Filipa Vajde, Marine Jukić i Igora Lipovca.

Mladom dizajnericom godine proglašena je Jelena Geštakovski, osnivačica brenda y/GIA koji je u vrlo kratkom roku privukao pozornost brojnih ljubiteljica mode.

Influencerica godine je Karla Zelić poznatija kao Superbabekillah redovito nas impresionira svojim stylinzima, ali svojom otvorenošću, autentičnošću i spremnošću da progovori i osjetljivim temama, stoga je zasluženo ponijela tu titulu.

Nagrada u kategoriji Elle Active dodijeljena je brendu Pangaia, čija je misija održivost u modi i očuvanje okoliša.

Dobitnik kategorije Elle Decoration: Najbolja arhitektura i dizajn je Nikola Bašić za VILLA NAI 3.3 na Dugom otoku.