Novosti

Novosti

STORY PINK FEST Tradicionalno obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke

Novosti, Uncategorized
featured image

U subotu 10. listopada 2020. godine časopis Story je sada već tradicionalno organizirao Story Pink Fest powered by PBZ Premium Card u suradnji s udrugom P.I.N.K. Life. Cilj ovog događanja je obilježavanje mjeseca borbe protiv raka dojke kroz niz aktivnost koje skreću pažnju o prevenciji i očuvanju zdravlja. Subotnjim programom na Trgu Petra Preradovića, kojeg su podržale brojne osobe iz javnog života, želimo dati do znanja oboljelim ženama da postoji velika podrška zajednice i udruga koje su tu da im pomognu.

GLAZBENI I EDUKATIVNI PROGRAM
Vesele note i potporu projektu dali su DZ Zagrepčanke i dečki, Beta Sudar, Josip Palameta i Jure Brkljača uz svoje nastupe, a u edukativnim razgovorima Davora Kusta, dr. med.univ. mag. onkol., mnoga toga moglo se čuti o samoj prevenciji i liječenju raka dojke. ‘Samopregledom se mogu otkriti eventualne promjene na dojkama i zato je veoma bitno da ga žene redovito vrše. Sve što je drugačije od normalnog i uobičajenog, zahtjeva odlazak liječniku. Važno je i da mlade žene također odlaze ne preglede, jer bolest ne bira’, govori Kust.

Emina Pršić vodila je cijeli program, a za glazbeni dio zadužen je bio DJ Dadoo. ‘Završila sam medicinsku školu pa sam već kao tinejđerica volontirala u Hrvatskom Crvenom križu pa sam bila upoznata s ozbiljnošću bolesti i o važnosti prevencije. Ovakav događaj je bitan jer moramo podizati psihofizički osjećaj oboljelih. Moramo im dati nadu i snagu da se bore sa situacijom u kojoj su se, nažalost, našli. Ovakav ružičasti dan daje nadu svima, ali i osvještava nas da rano idemo na preglede’, govori Emina Pršić.

U sklopu ovog događanja no na drugoj lokaciji, održala se i modna revija članica udruge P.I.N.K. life i osoba iz javnog života te ove godine s posebnim naglaskom i na žene iz samog medicinskog sustava koji je ove godine posebno pogođen i pandemijom. U reviji su sa svojim modelima sudjelovali dizajneri i brandovi Aleksandra Dojčinović, Anovi, De Light, Duchess, Etna Maar, Greta Gudelj, Hippy Garden, Ivana Jurić Design, Katarina Mamić, Matija Vujica i Miss Strawberry. Upravo iz ovog razloga i sve aktivnosti oko Story Pinka nisu bile moguće za ostvariti pa tako ove godine nije bilo povorke koja je inače išla gradom, no povorka dobrih emocija, potpore i poruke da očuvamo zdrave dojke kao i naše kompletno tijelo i um, nije nedostajalo.

Možda više nego ikad i sami su se građani uključili u ovu inicijativu i donatorski aspekt projekta gdje su na licu mjesta donirali za rad Udruge no priključili su se i samom projektu “Pink Ribbon” koji magazin Story radi s dm-om, a gdje kupovinom jednog od označenih proizvoda dm donira kunu od prodanog primjerka istog. Na samom eventu, posjetitelji su mogli, a sve u skladu s mjerama koje propisuje HZJZ i Nacionalni stožer, i vidjeti, informirati se te uzeti neke samplove proizvoda koji sudjeluju u prijespomenutom projektu.

Osim dizajnerskih artikala lifestyle tjednika Story, prodavalo se i limitirano izdanje posebnih turbana – svaki zasebno pakiran u teglicu s ružičastom vrpcom rad dizajnerice Aale Premerl Zoko, modne savjetnice, stilistice i dizajnerica, vlasnice modnog brenda ALMAfashion.

Foto : Filip Hofer i Robert Gašpert