Novosti

Novosti

11.Sensa dan u Maksimiru

Uncategorized
featured image

Park Maksimir ove je nedjelje ponovno postao “livada iz sna“. Na četiri različite zelene lokacije, održan je besplatan, bogat i raznolik program pod vodstvom više od 15 stručnjaka za tijelo, um i emocije.

Kako se možda u posljednje vrijeme osjećamo više no inače preplavljeno emocijama, prestrašeno ili razdražljivo, tema ovogodišnjeg jesenskog Sensa dana bila je suočavanje s promjenama, neizvjesnošću i strahom kako bismo u novo godišnje doba ušli ispunjeni pozitivnom energijom i znanjima koja će nam pomoći držati stres pod kontrolom.

Startali smo s laganim vježbanjem za razbuđivanje tijela. Kineziologinja Ana-Marija Jagodić Rukavina podučila je brojne prisutne osviještenom hodanju, psihofizičkoj aktivnosti koja donosi niz blagodati cijelom tijelu, dok je učiteljica joge Sandra Petra Pintarić na drugoj livadi, ispunjenoj prostirkama, vodila revitalizirajući sat Dharma joge koji je završio umirujućom pranajamom.

Nježni i fluidni pokreti nastavili su se i na meditativnom satu pilatesa Katarine Bakić, kao i na već tradicionalnom tai chiju pod vodstvom Bore Ranitovića, dok su oni željni energičnijeg vježbanja došli na svoje na Pilates Flow satu kojeg je voditeljica Adriana Dolančić ‘zapaprila’ aktivacijom mišića cijelog tijela. Najzabavnije je možda bilo na bosonogom satu Ecstatic Spirit plesa gdje smo uz voditeljicu Ivu Solarević Jeličić plesom otresli stres i negativne emocije.

Za vježbanje emocionalne inteligencije, life coach stručnjakinje Snježana Gottstein Sonje Runkas te psihologinja Ivana Štulić su pripremile niz predavanja s praktičnim savjetima kako ostvariti svoj puni potencijal i živjeti pozitivno usprkos negativnim vijestima i nestalnim vremenima.

Da možemo vlastitim vrhovima prstiju, pomoću EFT metode, također, lakše prolaziti kroz svakodnevan stres i otpustiti osjećaje nesigurnosti, uznemirenosti i straha, naučili smo na radionici Danijele Medaković. A da nije sav trud samo na nama pokazala nam je Sanja Plavljanić – Širola koja nas je upoznala s čarobnim svijetom anđeoske pomoći.

Zvijezda 11. Sensa dana zasigurno je bio popularni autor Bruno Šimleša za čije se predavanje tražila stolica više, i koje je kuluminiralo nizom pitanja iz publike a završilo gromoglasnim pljeskom.

“Sretna sam što je ove godine s nama bio naš dugogodišnji suradnik, sociolog i autor Bruno Šimleša“, rekla je urednica magazina Sensa Izabela Vrtar koja je moderirala njegovo predavanje na temu Voljeti sebe, cijeniti sebe. “Bruno je oduševilo sve prisutne! Na trenutke je bilo smijeha jer prepoznali smo se u ponavljajućim obrascima u odnosima o kojima je Bruno govorio. S druge strane, bilo je i suza u trenucima kada je Bruno otplitao klupko negativnosti koje nas tako često vuče prema dolje… Otišli smo punog srca i s porukama koje su ostale u nama kao pomoć da krenemo pametnije i bolje u više autentičan život.”

Za relaksirajuće trenutke na kojima su se sudionici Sensa dana prepustili smiraju, a koji su protkali cijeli dan, od jutra do večeri, pobrinuli su se: Mirjana Petković i Dubravka Fazlić sa satom mindfulness meditacijePetra Brzović s vođenom meditacijom za uklanjanje stresa i negativnog razmišljanja te Goran Klemen koji je ujedinio aromaterapiju i meditaciju. Sensa dan već je tradicionalno završio zvukom gonga Svetlane Vukić čije su blagotvorne vibracije mnogobrojne povele do dubokog opuštanja i sanjarenja.

Na samom ulazu u park Maksimir, posjetitelji Sensa dana su se imali priliku upoznati s novim Garnier prirodnim linijama kozmetike za njegu kože i kose te ih osvojiti u nagradnim igrama. A zahvaljujući robnoj marki Curaprox, čiju su široku lepezu proizvoda, također, mogli iskušati, dobili su od dr.med.dent. Mihaele Dijanić brojne praktične savjete kako održavati zdravlje zuba i desni.

Vjerujemo da je svatko od sudionika Sensa dana naučio bar jednu stvar – učinite već danas nešto za sebe, zastanite na trenutak i obratite pažnju na što vam govori vaše tijelo i duh. Za početak to će biti i više nego dovoljno, a slična mala bogatstva za svoj unutarnji svijet potražite na sljedećem Sensa danu!

Fotografije: Matija Marcius, Filip Hofer