Novosti

Novosti

Novost u sklopu projekta SAME CHANCES by Story

Novosti, Uncategorized
featured image

Društveno odgovorni projekt Same Chances by Story otišao je korak dalje u razvoju i plasiranju sadržaja čitateljima, i to putem novog micrositea.

Projekt je pokrenut u travnju 2019., a početkom 2020. ušao je u drugu fazu i otad se svaki tjedan u lifestyle tjedniku Story donose intimne priče osoba iz javnog života. U projektu se osobita pozornost posvećuje osobama koje aktivno sudjeluju u promociji načela jednakosti i uvažavanju ljudskih prava koja se temelje na solidarnosti.

Vrata svog srca za naš projekt otvorili su, među ostalim, Dario Šimić, Almira Osmanović, Zvončica Vučković, Izabel Kovačić, Ivana Habazin, Gordana Buljan Flander, Dražen Ilinčić, Bojan Navojec te iznijeli izazove s kojima žive.

Podsjetimo, projekt #samechances korijene ima u Općoj deklaraciji o ljudskim pravima, koja je donesena na Općoj skupštini Ujedinjenih naroda 1948., te osobito Povelji Europske unije o temeljnim pravima iz 2000. godine.

Vrijednosti na kojima se zasniva i na kojima su planirane sve akcije jesu počela građanskog društva na temeljima solidarnosti, društvene ekonomske pravičnosti, uključivosti društveno osjetljivih skupina, uvažavanju različitosti, rodne ravnopravnosti i slobodne izražavanja.

Cilj nam je podignuti svijest javnosti o najosjetljivijim područjima u kojima su ljudska prava ugrožena te promicati pozitivne primjere osoba, organizacija i ustanova koje se bave zaštitom i promicanjem ljudskih prava i solidarnosti.

Navedene priče kao i videomaterijale prati i „making off“, a sve istaknuto, kao i brojne novosti koje su planirane u nadolazećem razdoblje sada detaljnije možete pratiti na novoj podstranici na portalu Story.hr.

U sklopu projekta tim ljudi radi i na pričama čitatelja koji se samoinicijativno javljaju uredništvu i dijele svoja životna iskustva. Kako bismo im približili naš rad i učinili komunikaciju pristupačnijom, otvorili smo i posebnu e-mail adresu samechances@adriamedia.hr za komunikaciju s javnošću.

Ovakva nadogradnja projekta usred trenutačnih kriznih okolnosti samo je dokaz naše odlučnosti i ustrajnosti u novinarskom uvjerenju da dobre priče projekta Same Chances rastu sve snažnije i utjecajnije iz dana u dan.