Novosti

Novosti

PINK RIBBON Story u suradnji s dm-om u borbi protiv karcinoma dojke

Novosti
featured image

Cilj ovog projekta je opremiti onkološki odjel Opće bolnice Dubrovnik

Uskoro stiže listopad, koji se već tradicionalno obilježava kao mjesec borbe protiv raka dojke. Tim povodom, udruga P.I.N.K. life, vodeći lanac drogerija dm i najčitaniji lifestyle tjednik Story odlučili su 1. listopada pokrenuti projekt ‘Pink Ribbon’, koji je danas predstavljen u Zagrebu. Cilj projekta je prikupiti sredstva za rad Udruge P.I.N.K. life, kako bi se Opća bolnica Dubrovnik opremila infuzomatima i opremom za kiruršku salu u kojoj se operiraju onkološki bolesnici. Također, jedan od ciljeva je i realizirali projekte radionica kojima se pomaže u rehabilitaciji i boljem psihološkom stanju pacijenata.

‘Story je bio prvi i unazad osam godina ostao jedini lifestyle tjednik koji svoj jedan broj u listopadu posvećuje podizanju svijesti o prevenciji i borbi protiv raka dojke. Izuzetno sam sretna i ponosna kad vidim pomake koji su se u tom razdobllju dogodili u svijesti naših čitatelja, naših celebrityja, i svekolike javnosti. Pokrenuli smo Story Pink izdanje, a zajedno s njim i Story Pink Day, svjesni moći, ali i odgovornosti koju imamo kao najčitaniji lifestyle časopis. K tome, najbrojnija Storyjeva publika su upravo žene, njih čak 88,5 posto i to u dobi od 20- 49 godina, a činjenica da Story ukupno tjedno dopire do 193,100 čitatelja obvezuje nas na akciju. Na akciju nas na žalost potiče i podatak da se u Hrvatskoj dnevno registrira šest novih slučajeva raka dojke, čak 20 posto žena je pritom mlađe od 50 godina’, izjavila je Zrinka Ferina, glavna urednica Storyja.

Iz Udruge P.I.N.K. life zahvalili su se Adria Mediji na dosadašnjoj suradnji, ali i dodali da se vesele i nadolazećem projektu. ‘Nadogradnja te suradnje ove godine je i dm, gdje će i sama manifestacija obilježavanja imati neki trag, a to je doniranje onkološkom odjelu OB Dubrovnik. Nadam se da će prikupljena sredstva biti dostatna te da će Udruga P.I.N.K. life nastaviti suradnju i iduće godine’, poručila je Nives Moric, predsjednica Udruge P.I.N.K. life.

Novoj suradnji raduju se i u dm-u. ‘Društvena odgovornost temelj je poslovanja dm-a od samih početaka, tako da je zapravo bilo sasvim prirodno da se uključimo u ovakvu aktivnost. Zajedno s kolegama iz Storyja, došli smo na ideju kako bismo mogli podržati ovaj projekt i senzibilizirati javnost. Brzo smo osmislili cijelu ideju i sami koncept. Srećom, pronašli smo i izvrsne partnere koji su se s nama uključili u organizaciju same manifestacije. Kroz listopad, u dm-u možete pronaći posebno označene proizvode, a kupovinom svakog od tih proizvoda, dm će donirati jednu kunu za rad Udruge P.I.N.K. life’, izjavio je Ivan Horvat, manager marketinga i odnosa s javnošću dm-a.

‘Uvijek su naslovnice Story Pinka krasile zvijezde koje su svojom karizmom, snagom i uspjesima redom bile idealne za promicanje pozitivnih poruka o važnosti samopregleda. Prva je tako 2012. godine bila Nina Badrić, potom Daniela Trbović, uslijedila je zajednička naslovnica Danijele Martinović i Petra Graše, koja je skretala pažnju na ulogu partnera oboljelih žena kao i činjenicu da partneri oboljelih, kao i cijele obitelji trebaju pomoć. Iduće godine se čitateljima obratila naša najtrofejnija atletičarka Sandra Perković, potom nezaboravno hrabra, prerano preminula umjetnica Ivana Popović koja je sama inicirala ideju da se na naslovnici pojavi bez odjeće nakon operacije raka dojke. Mia Dimšić, Barbara Nola i Marijana Batinić utjelovile su tri generacije žena na naslovnici 2017. a prošle godine je na brigu o zdravlju dojki s naslovnice Storyja pozvala Natali Dizdar. Od početka smo Story Pink izdanje vezivali uz humanitarno djelovanje i usko surađivali s udrugama koje pomažu oboljelima, a s Udrugom P.I.N.K life na obostrano zadovoljstvo surađujemo od njena osnutka’, dodala je Zrinka Ferina.

zamjenica pročelnika za zdravstvo Grada Zagreba Mirela Šentija Knežević, predsjednica Udruge P.I.N.K. life Nives Moric, manager marketinga i odnosa s javnošću dm-a Ivan Horvat

Glavna urednica Storyja Zrinka Ferina

Glavna urednica Storyja Zrinka Ferina i predsjednica Udruge P.I.N.K. life Nives Moric

Ivan Horvat, manager marketinga i odnosa s javnošću dm-a