Novosti

Novosti

Njemačka kao inspiracija za odmor?

News, Novosti, Uncategorized
featured image

U organizaciji odjela B2B Adria Medije Zagreb i Njemačke turističke zajednice, u Zagrebu je 29. lipnja 2021. održano predstavljanje njemačke ovogodišnje kampanje German. Local. Culture.

 

Povodom predstavljanja zanimljivih turističkih kampanja Turistička organizacija Njemačke održala je u Zagrebu kreativno druženje te tako i približila ljepote i gostoljubivost njemačkih regija od koji svaka privlači svojim posebnostima.

Na događaju su predstavljeni rezultati Njemačke turističke zajednice za 2020., kao i najavljene aktivnosti i planovi za 2021.

 

Cristian Sallai sales manager Germany travel sa hostesama Andreom i Lucijom

 

 

Damjana Domanovac i Roberto Radić Place2go s Anom Vjetrov Germany Travel

 

g. Cristian Sallai sales manager i gđa Ana Vjetrov marketing manager u German National Tourist Office s Blankom Šimundžom Anušić i Aleksandrom Golubović iz B2B Odjela Adria Medije Zagreb

 

 

Ina Bednar Miva prezentacija pjenušca

 

Ana Vjetrov Germany travel i Hrvoje Dečak, Meridijani, dobitnik nagrade

 

Mirta Milek i Mia Dropuljić

Privukavši 5,2 milijuna putovanja u 2020. godini, gradska odredišta i dalje su ostala vodeći segment za dolazni turizam u Njemačku iz Europe, unatoč značajnom padu zbog pandemije koronavirusa. Zatim (s 1,6 milijuna) slijede turistički obilasci različitih odredišta. Posjeti gradovima također su na vrhu liste kada su u pitanju putničke namjere za 2021. godinu.

Ovogodišnja njemačka kampanja German.Local.Culture. kroz 4 teme – FLAIR, GREEN, TASTE i CRAFT predstavlja zanimljivosti Njemačke kao destinacije.

Putovanja su opet visoko na listi prioriteta, a Njemačka je odredište koje svojim brojnim i raznolikim sadržajem i dalje privlači veliki broj putnika. Zato je za istaknuti jednu od kampanja Turističke organizacije Njemačke (DZT) za 2021. – Flair koja na atraktivan način predstavlja gradska odredišta i urbani život u kombinaciji s najboljim od povijesti i suvremenih kulturnih događaja. Kampanja Flair temelji se na iskustvima u kojima se može uživati čak i u uvjetima nametnutim koronavirusom te ima za cilj inspirirati putnike da u budućnosti posjete Njemačku.

Uzvanici su mogli iskusiti njemačku tradicionalnu kuhinju uz zvuke Bacha na violončelu pod palicom Ive Ilakovac te degustacijom i prezentacijom šampanjca. Tijekom događanja, uzvanici su provjerili i svoje znanje germanizama u hrvatskom jeziku, a za najboljeg znalca germanizama u hrvatskom jeziku pripremljeno je i iznenađenje u obliku vrijedne boce šampanjca.

Catering Lisak

 

Iva Ilakovac violončelistica

 

Diana Mikloš wish.hr

 

Izabela Vrtar, glavna urednica magazina Sensa i Adria luxury society u razgovoru s Vanjom Ljubić glavnom urednicom storyBOOK-a

 

Izbor ideja za putovanja sastavljen u suradnji s regionalnim marketinškim organizacijama 16 njemačkih saveznih država provjerite ovdje:

Baden Württemberg – dragulji maloga grada – mjesta poput Brettena i Schwäbisch Halla vrijedi posjetiti zbog prelijepe arhitekture. https://www.tourism-bw.com/destinations/small-town-gems

Bavarska – u Bambergu – gradu vrtova, koji je pod zaštitom UNESCO-a, nalaze se brojni davno zasađeni vrtovi, uključujući i onaj koji vodi Sebastian Niedermaier.

https://www.bavaria.by/creative/sebastian-niedermaier-garden-city-bamberg/

Berlin – u Art parku Tegel zidovi visokih zgrada oslikani su gigantskim umjetničkim djelima. Ukupno osam murala koje su oslikala najpoznatija imena street arta nadvijaju se nad jezerom Tegel. www.visitberlin.de/en/about-berlin-app

Brandenburg – smještena u središtu Brandenburga, bivša sindikalna škola u Bernauu još je jedan UNESCO Bauhausov spomenik koji privlači veliku pozornost, posebno turista koji su inspirirani kulturom. https://www.bauhaus-denkmal-bernau.de/en/index.html#!/cal-d/2022-01-06/cw/f2da169099ca7332c8aa3656a57a1e02

Bremen – Schnoor u staroj četvrti Bremena naziva se tako zbog malih, živopisnih kuća i trgovina nanizanih kao biseri na ogrlici (Schnur na njemačkom ili Schnoor na donjonjemačkom dijalektu).

 

https://www.bremen-schnoor.de/en/

Hamburg – uz popularnih atrakcija poput koncertne dvorane Elbphilharmonie i skladišnog okruga Speicherstadt, u Hamburgu se nalaze i prelijepi, zeleni kvartovi prepuni grandioznih građevina i vila na obalama jezera Alster ili na primjer u četvrti Blankenese.

https://www.hamburg-travel.com/discover-hamburg/areas/

Hessen – Hessenpark je jedinstveni muzej na otvorenom koji prikazuje brojne kuće i farme iz različitih regija i arhitektonskih stilova Hessena.

www.hessen-tourismus.de/de/100-lieblingsorte/freilichtmuseum-hessenpark/

Mecklenburg, Zapadno Pomorje – Schwerin, grad sa sedam jezera, idealno je odredište za jedrenje i vodene ture. Dvorac iz bajke i Državno kazalište čine ovu regionalnu prijestolnicu posebno popularnom među turistima koji su zainteresirani za kulturu.

http://www.off-to-mv.com/en/schwerin

 

Donja Saska – selo umjetnika Worpswede aktivna je umjetnička kolonija koja okuplja oko 140 umjetnika, zanatlija i majstora.

https://www.reiseland-niedersachsen.de/erleben/kultur/sehenswertes/worpswede

Sjeverna Rajna-Vestfalija – na otvorenom Haldern Pop Festivalu u Donjoj Rajni sudjeluju manje poznati kantautori i izvođači pop, rock, narodne i indie glazbe, ali i bendovi s nacionalnom i međunarodnom publikom. http://haldernpop.com/

Falačko Porajnje – uz glazbene izvođače i ansamble najvišeg kalibra na 20 izuzetnih mjesta od Luksemburga do Koblenza, glazbeni festival Moselle obećava nezaboravne glazbene nastupe u jednoj od najljepših europskih vinorodnih regija. https://www.moselmusikfestival.de/

Saarska – jedinstveni spomenik industriji u 19. i 20. stoljeću, Željezara Völklingen proglašena je 1994. godine mjestom UNESCO-ove svjetske baštine. I danas je u upotrebi, ali u vidu uzbudljive i nekonvencionalne izložbe i mjesta održavanja mnogih događaja.

https://www.voelklinger-huette.org/en/welcome/

Saska – dom brojnih lijepo očuvanih zgrada s popisa spomenika u različitim arhitektonskim stilovima, od gotike do secesije, Görlitz se često koristi kao idealna scenografija za snimanje filmova i stekao je ime „Görliwood“. www.visit-goerlitz.com/Tourismus.html

Saska-Anhalt – Wittenberg je neraskidivo povezan s početkom pokreta reformacije prije više od 500 godina i s njegovim duhovnim ocem Martinom Lutherom. Posjetitelji grada mogu iz prve ruke dobiti uvid u ovo važno povijesno poglavlje.

https://lutherstadtwittenberg.de/en/events-and-conferences/highlights/reformation-festival/

Schleswig-Holstein – Mölln, grad s nakrivljenim drvenim zgradama, dom je Tilla Eulenspiegela, nestašnog lika iz njemačkog folklora koji je ovjekovječen na raznim mjestima u gradu. https://www.sh-tourismus.de/en/holiday-worlds/cities/moelln

Tiringija – festival GENIUS LOCI WEIMAR zasnovan je na jedinstvenom konceptu koji kombinira digitalnu tehnologiju i umjetnički izraz s povijesnim nasljeđem Weimara. https://www.genius-loci-weimar.org/start_en.html