Novosti

Novosti

Magazin Elle obilježio #DENIMDAY – inicijativu za prevenciju i edukaciju o seksualnom nasilju

Novosti
featured image

U želji da osvijestimo što veći broj ljudi te otvorimo i potaknemo javnu diskusiju o nasilju nad ženama 28. travnja smo obilježili #DENIMDAY – inicijativu za prevenciju i edukaciju o seksualnom nasilju.

Nošenje trapera zadnje srijede u travnju svake godine međunarodni je simbol prosvjeda protiv okrivljavanja žrtava i destruktivnih mitova o nasilju nad ženama, u obliku silovanja ili seksualnog napada. Društvena osuda žrtava seksualnog nasilja i sekundarna viktimizacija odgovorne su za podatak da na jedno prijavljeno dolazi 15 do 20 neprijavljenih slučajeva seksualnog nasilja. Elle Hrvatska se ove godine prvi puta pridružio ovom globalnom pokretu za osvještavanje problema o seksualnom nasilju, a osim mnogih poznatih osoba, s velikim entuzijazmom pokretu su se priključili i naše djelatnice i djelatnici. U znak potpore i solidarnosti dress code je bio traper uz naglasak na važnost konstantnog podržavanja javne i otvorene diskusije o svim oblicima nasilja.

Svjesni smo svoje odgovornosti kao vodeći ženski magazin i upravo zato ove godine u sklopu naše inicijative Elle Active! želimo pokrenuti dijalog o netoleranciji svih oblika diskriminacije nad ženama. Osjećamo odgovornost i obvezu otvarati ovakve teme u javnom prostoru i ne samo osvještavati o problematici nasilja nad ženama, nego to činiti na način koji promovira međusobno uvažavanje, jednakosti, otvorenost i u konačnici bolje društvo”, istaknula je Ivana Krajinović, direktorica Adria Medije Zagreb.

Izabela Vrtar, glavna urednica časopisa Sensa i Adria Luxury Society; Vladimira Mirković-Blažević, suradnica redakcije Elle; Kristina Stakor, suradnica redakcije Elle.hr; Emina Basara, glavna urednica za časopis StoryGourmet i VD glavne urednice za časopis Story i Story ljeto

 

Foto: Dražen Kokorić