Novosti

Novosti

Zajedno za Hrvatski glazbeni zavod – magazin Elle i domaći dizajneri donirali sredstva Hrvatskom glazbenom zavodu

News, Novosti, Uncategorized
featured image

Magazin Elle uručio je Hrvatskom glazbenom zavodu donaciju u financijskim sredstvima koja su uprihodovana na jesenskom izdanju Elle Boutiquea 2020. godine, prodajom odjevnih artikala s potpisom domaćih dizajnera i pod sloganom #zajednozahrvatskiglazbenizavod i #zajednozadomaćumodu – s ciljem obnove zgrade HGZ-a oštećene u razornom potresu prošle godine.

Da moda i glazba idu zajedno pokazao je Elle Boutique održan u jesen prošle godine u dobrotvornom ruhu u Hrvatskom glazbenom zavodu. Zgrada Zavoda, 144 godina stara „kuća u kojoj stanuje glazba“ ali i kuća u kojoj su snimljene modne priče domaćih dizajnera – pretrpjela je velika oštećenja u potresu prošle godine. Stoga je magazin Elle kao organizator ovog modnog događanja s domaćim dizajnerima – Donassy, Lei Lou by Aleksandra Dojčinović, Link by Ogi Antunac, Hippy Garden, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Little Wonder, The All, XD Xenia Design, Lokomotiva by Lana Puljić, Krie Design, Mammii Jewellery, Mirna Sišul, Natali Jewellery, Bags by Kristina, Amaranthine, Algebra Apparel powered by Saša Joka i Culture by Lovro Krčar – donirao dio sredstava od prodanih dizajnerskih artikala HGZ-u.

„Elle Boutique tradicionalno podržava domaću modnu industriju i dizajnere-obrtnike koji su dodatno pogođeni aktualnom ekonomskom i zdravstvenom krizom. Ujedinjeni kroz Elleovu platformu odlučili smo pomoći našem domaćinu i partneru, Hrvatskom glazbenom zavodu, za sanaciju oštećenja zgrade. Drago nam je što su kupci prepoznali i podržali donatorsku inicijativu, tim više jer smatramo da je u ovim vremenima od posebne važnosti potaknuti potrošače da podrže lokalne dizajnere, poduzetnike i modne kreativce te nabave proizvode s domaćim potpisom – 100% hrvatski dizajn, ali i ono najbitnije – da pokažemo veliko srce i odgovornost prema društvu i zajednici u kojoj živimo i poslujemo kroz ovakve društveno odgovorne projekte“ istaknula je Ivana Krajinović, direktorica izdavačke kuće Adria Media Zagreb prilikom uručenja donacije u iznosu od 10.000,00 kuna.

2020. godinu Hrvatski glazbeni zavod će pamtiti po nizu neočekivanih nevolja: prestanku rada usred pandemije, strašnom potresu i poplavi. Sve je to rezultiralo golemim štetama na zgradi i teškom financijskom krizom, no članovi udruge i Ravnateljstvo na čelu s izv. prof. dr. sc. Romanom Matanovac Vučković nisu pokleknuli pred nedaćama i nastavili su svoju borbu za opstanak. Prve skele u gradu osvanule su upravo na zgradi HGZ-a i hitna sanacija nakon potresa obavljena je u rekordnom roku i zahvaljujući donacijama iz Hrvatske i svijeta.

„Niti jedna kriza ne može biti toliko velika koliko je velika naša želja da očuvamo najugledniju hrvatsku glazbenu instituciju i najstariju živuću udrugu građana! Pokrenuli smo donatorsku kampanju koja je otvorila srca brojnih ljudi iz Hrvatske i svijeta te neumorno nastavljamo s aktivnostima: kucamo na sva vrata, molimo i prosimo. Beskrajno smo zahvalni Adria Mediji Zagreb i magazinu Elle na donaciji, ali i na sjajno organiziranom događaju koji je privukao ponajbolje hrvatske dizajnere i brojne posjetitelje. Društveno odgovorno poslovanje sada nam je potrebnije no ikada, a Adria Media Zagreb je svijetli primjer kontinuirane brige za zajednicu“ rekla je predsjednica HGZ-a Romana Matanovac Vučković.
Uz dizajnere kao glavne zvijezde prošlogodišnjeg jesenskog Elle Boutique donatorsku akciju podržali su i partneri projekta Mastercard Hrvatska i Citroën Hrvatska na čemu im magazin Elle zahvaljuje. Detalji za uplate donacija i pomoć Hrvatskom glazbenom zavodu mogu se pronaći na www.hgz.hr

Foto: Filip Hofer

Donatorsku akciju Ellea podržali su i brojni domaći dizajneri, sudionici Elle Boutiquea

 

Maria Mesarić i Romana Matanovac Vučković, Hrvatski glazbeni zavod

 

Predsjednica Hrvatskog glazbenog zavoda, Romana Matanovac Vučković i direktorica Adria Medije Zagreb, Ivana Krajinović

 

 

Foto: Filip Hofer i Mirna Bartolić

 

Elle Boutique uveličali su svojim nastupom vokalistica Dora Dora i Tomislav Parmać na klaviru

Dizajneri Maja Miletić, Lovro Krčar, Branka Donassy, Lana Puljić i Ogi Antunac

Elle Boutique, studeni 2020. godine