Novosti

Novosti

Gabi Novak nagrada za životno djelo, Jadranki Sloković za ikonu stila – dodijeljene prestižne nagrade Elle Style Awards powered by H&M u digitalnom okruženju

News, Novosti
featured image

Zagreb, 4. prosinca – Gabi Novak, Jadranka Sloković, Nika Turković, Marija Kulušić, Klisab, Monika Zubović (Seadro), Inicijativa #spasime na čelu s Jelenom Veljačom, Glorija Lizde, Maria Burić, Yvonne te Studio Up dobitnici su ovogodišnjih nagrada za najveća dostignuća na području mode, dizajna i kulture – Elle Style Awards powered by H&M – čija je dodjela po prvi puta u 18 godina dugoj ‘povijesti’ hrvatskog izdanja Ellea – održana u digitalnom ruhu i tako bila otvorena za sve gledatelje, premijerno 3. prosinca klikom na elle.hr . Vrhunac glamurozne večeri bio je nastup glazbene dive Gabi Novak u pratnji Matije Dedića na klaviru

„Ovo je večer kada slavimo kreativne pojedince od kojih učimo kako živjeti – sa stilom, ali i večer u kojoj smo pokazali da ni u najizazovnijim trenucima ne trebamo odustati od stvari koje nas vesele nego dapače, potražiti motivaciju i nadahnuće u umjetnosti, modi i ljepoti“ poručuju iz redakcije magazina Elle. Pod egidom #FashionReinvention i #TheNewGlam kroz video dodjelu i inspirativne priče pobjednika, gledatelje je vodila Ida Prester iz Smaragdne dvorane Hotela Esplanade Zagreb.

Ovogodišnje ELLE Style Awards powered by H&M dodijeljene su u 11 kategorija: Ikonom stila proglašena je nenadmašna Jadranka Sloković, koja je i na dodjeli zadivila svojim modnim odabirom – dugom crnom haljinom dokazavši da žene nakon 50.-e nisu nevidljive – one blistaju. Kategorija održivosti u modi i ljepoti iz godine u godinu postaje sve važnijom, a rad Monike Zubović na njezinom brendu Seadro nije prošao nezapaženo. Inspiraciju pronalazi, između ostalog, u Jadranu zbog čega je održivost i ekološka osviještenost u srži njezina brenda. Umjetnica godine je Glorija Lizde, fotografkinja čiji su radovi nježni i ponekad jezoviti, intimni, no univerzalni, a bave se temama odrastanja, mentalnog zdravlja i trauma.

Treba živjeti korak po korak“ poručila je Gabi Novak

Diva hrvatske glazbene scene, Gabi Novak, dobila je nagradu za životno djelo, te pritom otkrila svoju misao vodilju – da život treba živjeti korak po korak, polako i promišljeno. Dodjelu je uveličala izvedbom pjesama  „Ni ti, ni ja“ i „Nada“ u pratnji Matije Dedića na klaviru.

Najbolji u kategoriji Elle Decoration: Arhitektura i dizajn ove je godine Studio Up koji se inspiriraju svakodnevicom, ali stvaraju nesvakidašnja arhitektonska rješenja i novi stil života u njima. Model godine je Yvonne (Colors Model Management), dok je u kategoriji novog lica nagrada dodijeljena mladoj Mariji Burić (Colors Model Management). Nika Turković, glazbenica i ljubiteljica mode je influencerica godine. Modu obožava uvijek, osobito vječne i uniseks komade, voli i fotografiju, ali je otkrila da je njezina pokretačka sila prije svega glazba.

Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić iz brenda KLISAB osvojili su nagradu za Najbolji dizajn accessoirea. Njihove neodoljive torbice i chic naočale osvojile su fashionistice, ne samo atraktivnim dizajnom već i funkcionalnošću. Marija Kulušić ponijela je titulu u kategoriji za Najbolji modni dizajn. Mlada dizajnerica inspirira se umjetnošću i putovanjima, a nit vodilja koju provlači kroz svoje kolekcije je bezvremenost i održivost. Ove je godine uvedena i nova kategorija – Elle active: aktivistički projekt godine, čija je nagrada pripala Inicijativi #spasime koja je pokrenula pravi val aktivizma i progovorila o donedavno tabu temama obiteljskog nasilja, a uz to promiče i osnaživanje žena u svakom pogledu.

Najveća hrvatska nagrada za stil, ali i dostignuća u području umjetnosti, mode i dizajna – Elle Style Awards – upriličena je tako 9. godinu za redom, ali ovogodišnje je izdanje ipak posebnije jer je po prvi puta održano u digitalnom okruženju otvorenom za sve gledatelje klikom na elle.hr . Dodjela nagrada snimana je u intimnom okruženju impresivne Smaragdne dvorane Hotela Esplanade u Zagrebu za čije je scenografsko uređenje zaslužan Showroom design & events. Voditeljica dodjele, vedra i energična Ida Prester zablistala je u H&M haljinama te s make up-om i frizurom by Studio Marcela.

Magazin Elle zahvaljuje generalnom partneru – kompaniji H&M – te partneru Jana prirodna mineralna voda – što su podržali ovogodišnji Elle Style Awards powered by H&M.

Ukoliko ste propustili, svečanu video dodjelu možete pogledati ovdje

#ElleStyleAwards2020 #FashionReinvention #TheNewGlam #esa2020

FOTO: Robert Gašpert

3 2 1 akcija – snimanje video dodjele

Bogata scenografija Smaragdne dvorane Hotela Esplanade Zagreb

Dobitnice nagrade u kategoriji Elle Active-Aktivistički projekt godine

ELLE STYLE AWARDS 2020

GABI NOVAK – Nagrada za životno djelo

Gabi Novak i Matija Dedić

Gabi Novak

GLORIJA LIZDE – Umjetnica godine

Ida Prester i Gabi Novak

Ida Prester vodila je video dodjelu

Ida Prester

Ikona stila Jadranka Sloković i Ida Prester

INICIJATIVA SPASI ME-JELENA VELJAČA JELENA KOVAČIĆ ANICA TOMIĆ ANA PECOTIĆ – Elle Active-Aktivistički projekt godine

JADRANKA SLOKOVIĆ – Ikona stila

 

Voditeljica Ida Prester

Jelena Veljača

Jelena Veljača

MARIA BURIĆ (COLORS MODEL MANAGEMENT)

MARIJA KULUŠIĆ – Modni dizajn

Marija Kulušić

Voditeljica Ida Prester

Voditeljica Ida Prester i Glorija Lizde

Tomislav Kliškinić i Marko Šabarić

Prestižna statua Elle Style Awards

Nika Turković

NIKA TURKOVIĆ – Influencerica godine

MONIKA ZUBOVIĆ SEADRO – Nagrada za održivost u modi i ljepoti

MARKO ŠABARIĆ I TOMISLAV KLIŠKINIĆ KLISAB – Dizajn accessoirea