Novosti

Novosti

Hrvatska udruga poslodavaca i National Geographic Hrvatska predstavljaju – online konferenciju ‘Kružno gospodarstvo’

News, Novosti
featured image

Nadahnjujemo ljude da se skrbe o svom planetu!

U sklopu projekta ‘Održivi razvoj i Žuti okvir’, koji su pokrenuli časopis National Geographic Hrvatska i tvrtka Adria Media Zagreb, održat će se online konferencija o kružnom gospodarstvu 24. studenoga 2020. u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca, na kojoj će sudjelovati eminentni stručnjaci i predstavnici tvrtki s iskustvom u primjeni cirkularne ekonomije.

Online konferenciju možete pratiti na ngm-odrzivi-razvoj.adriamedia.hr 24. studenoga od 10.00 do 13.30 sati.

Raspored konferencije donosimo u nastavku

10.00 – 10.40 Linearno vs. kružno gospodarstvo

10.55 – 11.35 Primjeri dobre prakse u Hrvatskoj

11.50 – 12.30 Cirkularna ekonomija u kućanstvu

12.50 – 13.30 Klima, energetika i zaključci

Hrvatska udruga poslodavaca jedan je od suorganizatora online konferencije ‘Kružno gospodarstvo”’kao i nositelj UN-ove inicijative za održivi razvoj u Hrvatskoj te upravljajući Global Compact mrežom Hrvatska potiče snažnije uključivanje poslovnog sektora u aktivnosti za napredak prema ciljevima održivog razvoja i postizanje korporativne održivosti.

UN Global Compact najveća je svjetska inicijativa za održivi razvoj i korporativnu održivost, s 13.000 članica u 160 država i više od 70 lokalnih mreža diljem svijeta. Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih naroda, UN Global Compact dobio je mandat usmjeravanja i pružanja podrške poslovnoj zajednici diljem svijeta u napretku i ispunjenu Ciljeva održivog razvoja i Agende 2030.

Lokalne mreže UN Global Compacta unaprjeđuju korporativnu održivost na nacionalnoj i regionalnoj razini, pomažući tvrtkama da razumiju lokalne prilike, izazove i očekivanja. Lokalnu mrežu Global Compacta u Hrvatskoj vodi Hrvatska udruga poslodavaca, jačajući tako djelovanje aktera u Hrvatskoj u postizanju ciljeva održivog razvoja (SDG).

Partneri konferencije su i Europska komisija, Grad Zagreb, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Online konferencija ‘Kružno gospodarstvo’ održat će se uz pridržavanje svih mjera i preporuka koje nalaže Stožer civilne zaštite RH, a u skladu s preporukama konferenciji će fizički prisustvovati isključivo sudionici panela i organizator.