Novosti

Novosti

Promocija Cosmopolitana na Ekonomskom fakultetu

Novosti
featured image

Ekonomska klinika, neprofitna udruga studenata Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, osmislila je i pokrenula projekt pod nazivom „Kino na EFZG“ s ciljem proširenja znanja studenata o ekonomskim temama i pojmovima putem projekcije filmova koji pobliže i kroz primjere pojašnjavaju značajne ekonomske događaje i teme što se redovito obrađuju u sklopu kolegija na Ekonomskom fakultetu. U neformalnom okruženju i uz zanimljive goste i govornike studenti žele potaknuti kolege da više istražuju i putem filmskih uspješnica upoznaju primjene ekonomskih koncepata i događaje koji su obilježili modernu ekonomiju te tako povezuju zbivanja u sadašnjosti i bližoj povijesti s ekonomskom teorijom i gradivom koje se obrađuje na fakultetu.

Tako se prošlog tjedna u kongresnoj dvorani zagrebačkog Ekonomskog fakulteta, pred 350 studenata, održala prva projekcija u sklopu projekta pod medijskim pokroviteljstvom hrvatskog izdanja časopisa Cosmopolitan. Prvi izbor je bio popularni dokumentarni film „FYRE: The Greatest Party That Never Happened“ objavljen ove godine na popularnoj Netflix platformi. Prije projekcije filma pozvani su renomirani stručnjaci koji su dali refleksiju na film iz vlastitog iskustva, raspravljajući o zadacima koji se postavljaju pred organizatore festivala i najčešćim problemima u realizaciji istih, kako uskladiti očekivanja i financijske mogućnosti, kako društvene mreže utječu na odluke generacije Z te po čemu se ogleda društvena odgovornost instagram influencera…

Svi prisutni su dobili kokice i piće za pravi kino ugođaj, te prigodne poklone Cosmopolitana.

Puna kongresna dvorana Ekonomskom fakulteta tako je na trenutak postala najglamuroznije kino u gradu, obojena u ružičaste boje Cosmopolitana.

Vjerujemo da je ova promocija Cosmopolitana u sklopu studentskog projekta ujedno i začetak Cosmopolitan akademije, još jednog projekta koji se ‘kuha’ u najgirly izdanju AMZ-a!