Novosti

Novosti

Kako smo se proveli na 21. Sensa vikendu u Vuglec Bregu

Tags: , Novosti
featured image

Ni kiša nije mogla pomutiti sreću i uzbuđenje polaznica koje su u petak, 5. travnja, krenule na 21. Sensa vikend, koji se održao svega 40 km nadomak Zagreba, u pitoresknom turističkom selu Vuglec Bregu. U želji da se opuste, dobro zabave te još bolje nauče slušati sebe i svoje tijelo, zaraznim entuzijazmom i dobrom energijom – ovog puta isključivo ženske polaznice – zakoračile su u novu Sensinu proljetnu avanturu, ne sluteći što će sve spoznati i naučiti u samo tri dana. Ne sluteći ni da će steći nova prijateljstva, toliko duboko zaviriti same u sebe, otpustiti ono loše i napraviti mjesta za promjene
Sensa vikend svojim je predavanjem otvorila Danijela Medaković, certificirana praktičarka EFT-a, popularno zvanog tapkanje, koja nas je podučila kako pomoću te metode lakše prolaziti kroz svakodnevan stres koji u današnje vrijeme malo koga štedi.
Subota nije mogla imati bolji početak od onoga koji nam je pripremila učiteljica joge Senka Ljubić. Kako je Mjesec bio u fazi mlađaka, tako je i sat joge za razbuđivanje bio prilagođen mijenama na nebu te smo laganim vježbama probudili žensku energiju i umjesto Sunce, ovog puta pozdravili Mjesec.
Kreativna radionica Sonje Runkas iz 1moment.hr, Points of You pomoću coaching kartica dovela je polaznice Sensa vikenda do novih spoznaja, nekima dala odgovore na poznate izazove, nekima uvide iz novih perspektiva na osobne i profesionalne nedoumice, a drugima otvorila pitanja čije odgovore tek treba početi tražiti i osvijestiti.
Nakon druženja sa Sonjom, na red je došlo nešto sasvim drugačije. Ovog puta izazov je bio “zamaskiran” u cvjetnu radionicu koju je vodila Renata Lovrenčić iz Cvjetne Galerije RL. U početku nitko od nas nije vjerovao da će nakon svega sat vremena uspjeti napraviti uskrsni vijenac nalik onima koje viđamo u lifestyle magazinima. No, dogodilo se upravo to!
Od joge preko coaching kartica pa od cvjetnih aranžmana, stigli smo do Body Healing Story radionice, stvorene s ciljem da probudi prirodnu inteligenciju tijela za samoizlječenje i obnavljanje. Ana-Marija Jagodić Rukavina, magistra kineziologije i utemeljiteljica BHS-a, ispričala nam je kako mudrost balansiranog života može doći samo iz osviještene energije, a tijekom cijele radionice slušali smo glazbu frekvencije 528 Hz, za koje Ana-Marija tvrdi da ima dokazana ljekovita svojstva. I malo je reći da smo uživali u osvještavanju!
Za nedjeljno jutro Senka Ljubić imala je drugačiji plan od onoga za dan prije. Ovog puta više to nije bila izrazito nježna i blaga joga, već ona malo zahtjevnija i izazovnija koja jeu nama probudila svježu energiju. Nakon pozdrava Suncu, bili smo spremni za naš, na žalost svih, posljednji dan druženja.
Uslijedila je radionica profesorice Andree Vidmar, koja nas je u samo sat i pol podučila dvjema vrlo korisnim tehnikama, odnosno metodama opuštanja. Prva je bila Progresivna relaksacija mišića, a druga Autogeni trening koji se temelji na sugestijama kojima postižemo opušteno stanje.
Posljednje predavanje Sensa vikenda održala je leadership coach Mirta Fraisman Čobanov i podučila nas tajnama uspješne komunikacije. Skrenula nam je pažnju kako članovi naše obitelji, prijatelji i kolege na poslu na različite načine prihvaćaju i procesuiraju informacije te stoga, da bismo se bolje razumijeli te što bolje slagali i dogovarali, trebamo to imati na umu.
Kraj 21. Sensa vikenda svima je stigao prebrzo. Nema sumnje da je svaka sudionica na Vuglec Bregu ostavila dio svojih briga, nezadovoljstava, nesigurnosti i previranja, a otvorila prostor za pozitivne promjene koje su se nekima već počele događati tijekom boravka na ovom čarobnom zagorskom brijegu.

Fotografije: Mirko Janković