Novosti

Novosti

Storybook i Pliva održali su koristan zdravstveno-edukativni panel!

Tags: Novosti
featured image

Stručni razgovori poput ovog o reumatoidnom artritisu imaju za cilj promicanje zdravstvenih tema u javnosti i poticanje na razgovor o njima u svakodnevnom životu, jer upravo osvješćivanjem i edukacijom mnoga se zdravstvena stanja mogu prevenirati i ovom slučaju otkriti.

Sve je više mladih koji se susreću s upalnom bolešću zglobova, odnosno s reumatoidnim artritisom, koji je, za razliku od reume, povezan s autoimunom upalom. Cilj je Storybooka, u suradnji s partnerom Plivom i vrhunskim stručnjacima, informirati i educirati javnost o važnosti pravodobne terapije u ranoj fazi te agresivne bolesti, kao i o posljedicama zakašnjele dijagnoze i liječenja.

Tim povodom je u organizaciji Storybooka u ugodnom ambijentu Velvet Caféa održan zdravstveno-edukativni panel, kojim se želi i mlađoj publici ukazati na ovu temu, ranu dijagnostiku te lifestyle kojim se može značajno poboljšati kvaliteta života oboljelih. Sudionici panela su bili redom eminentni stručnjaci prof. dr. sc. Branimir Anić – reumatolog, KBC Zagreb, doc. dr. sc. Miroslav Mayer – reumatolog, KBC Zagreb, dr. Darija Granec – Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice te prim. Mandica Vidović, dr. med. – pedijatar, pedijatrijska reumatologija KBC Sestre milosrdnice.

Foto: Filip Hofer