Novosti

Novosti

Osmi Sensa dan kao inspiracija za promjenu na bolje

Tags: Novosti
featured image

Jedan od najljepših projekata časopisa Sensa – Sensa dan, održan je osmi put na tradicionalnoj lokaciji, u parku Maksimir, pruživši svojim posjetiteljima obilje pozitivne energije i inspiraciju za promjenu na bolje. U nedjelju 17. lipnja tamo su pohrlili brojni posjetitelji te sudjelovali na brojnim besplatnim radionicama.

Mary Novosel otkrila je kako pripraviti prirodne deodoranse

Na nekoliko livada i pozornica održan je sadržajima bogat i raznolik program pod vodstvom stručnjaka, mahom suradnika časopisa Sensa. Vježbe joge, programi za pripremu tijela za ljeto, tai chi, opuštajuće gong kupke, vođene meditacije, vježbe streličarstva, Osho meditacije, art terapije samo su neka od događanja…

Natural Movement Yoga by Darija Barić

Jednako puna i posjećena bila su i predavanja o ženskom zdravlju, svjesnom bivanju i zatvaranju energetskih krugova te radionice na teme astrologije i psihologije. Ni ovaj put Sensa dan nije zaobišao mališane pa je tako dječji program vođen sportskim igrama, a za roditelje je bila popularna i tema o ispadima bijesa ti komunikacije s djecom.

Iva Bele predstavila je knjigu ‘Vibracija uspjeha’

 

Aktivne plesne radionice uvijek su zanimljiv dio programa, kao i prezentacije izrade ajurvedske kozmetike, cvjetnih vjenčića, fitoaromaterapije te raw food radionice. Čitanje je vještina koju  Sensa intenzivno promovira pa su posjetitelji saznali i koje je najbolje ljetno štivo za dušu, a uz to su mogli prisustvovati i promociji knjiga. Mirisne i prepune bile su radionice izrade prirodnih deodoransa i tolaetnih vodica.

Svaki Sensa dan humanitarno je obojen. Tako je Hrvatska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (HURID) od prodaje ranijih izdanja Sense prikupljala sredstva za svoj rad, ali i predstavila svoje aktivnosti.

Ovogodišnji partneri Sensa dana bile su tvrtke Franck, Jana, Meggle, Himalaya Herbals, Farmacia te kozmetička kuća Avon. Na izložbenim prostorima u sklopu ‘zelenog’ sajma posjetitelji su se informirali o promotivnim aktivnostima partnera i probali njihove proizvode.

Uz to, stručnjaci kuće Farmacia (Farmacia – Sportsko savjetovalište) održali su i predavanje o sportskim aktivnostima i kvalitetnim dodacima prehrani te predstavili osnove fitoaromaterapije.
Tijekom vježbanja različitih vrsta joge, tai chia te meditacija, posjetitelji su se mogli okrijepiti uz mineralnu vodu Jana, a uz to na nutricionističkoj radionici i otkriti zašto je ova prirodna mineralna voda – hidracija za vitalnost tijela, ali i uma.

Novost ovogodišnjeg Sensa dana bio je Mali plac. On je okupio lokalne male proizvođače hrane koji uzgajaju i proizvode hranu na organski, ekološki, biodinamički ili permakulturni način, što je omogućilo posjetiteljima da se upoznaju s domaćim OPG-ovcima (Ekomedo, Eko Miklec, Iris i Branimir delicije, OPG Korade, People2People, Super Danko), kušaju njihove proizvode i kupe zdrave namirnice.

Sve ovo odličan je poziv da nas posjetite na Sensa danu i sljedeće godine te širite i dalje svjetlo i pozitvinu nit koju Sensa svakog mjeseca tka!