Novosti

Novosti

Adria Media izdala novi časopis “lijepa&aktivna”

Novosti
featured image

Zagreb, 27. veljače 2015.  – U prostoru Kuće arhitekture Oris, u četvrtak je predstavljena lijepa&aktivna, časopis za ženu koja djeluje, brine o sebi i svom zdravlju.

Jedna od bitnih ideja magazina jeste i ideja o održavanju zdravog duha u zdravom tijelu. U svrhu dobivanja podataka o stanju i stupnju brige o mentalnoj higijeni rađeno je i istraživanje. Rezultati istraživanja provedenog na više od 700 ispitanika tako su sinoć prezentirani na panelu u sklopu promocije. Panel je vodila Milana Vlaović, a uz nju sudjelovale su i doktorica Sanja Toljan, psihologinja Tanja Pureta te nutricionistica Dijana Gluhak.

spisateljica Milana Vlaović, nutricionistica Dijana Gluhak, glavna urednica časopisa L&A Livia Čveljo, psihologinja Tanja Pureta i liječnica Sanja Toljan

spisateljica Milana Vlaović, nutricionistica Dijana Gluhak, glavna urednica časopisa L&A Livia Čveljo, psihologinja Tanja Pureta i liječnica Sanja Toljan

Istraživanje je pokazalo da 68% ispitanika nikada nije potražilo psihološku pomoć, a panelistice su zaključile kako je tomu uzrok podneblje u kojem živimo. No ohrabrujući podatak je da 9 % ispitanika ipak smatra kako se psihi treba posvetiti jednako kao i tijelu te da uz redovite sistematske preglede zdravstvenog stanja svakako treba provoditi i mentalnu higijenu. 94 % ispitanika smatra kako bi psihološko savjetovanje trebalo biti uključeno u zdravstveni sustav, a 86 % ispitanika odgovorilo je potvrdno na upit o tome bi li potražili stručnu pomoć u izazovnim životnim situacijama.

Ovo istraživanje uvod je u radionice i predavanja koje se za studente i sve zainteresirane planiraju organizirati u proljetnim mjesecima.

Druženje se nastavilo uz izložbu radova svjetski poznatog arhitekta Glenna Murcutta, a između ostalih druženju su prisustvovale i Iva Šulentić, voditeljica koja krasi naslovnicu novog broja Lijepe&aktivne, Renata Sopek, Nada Rocco, te mnogi drugi uzvanici.

Časopis lijepa&aktivna možete pronaći u prodaji od subote, 28. veljače za samo 15 kuna.