Novosti

Novosti

Promijenjena vlasnička struktura u Adria Mediji Zagreb potpisivanjem ugovora o kupoprodaji poslovnog udjela

Novosti
featured image

Zagreb, 7. studenoga 2014. – Današnjim potpisivanjem Ugovora o kupnji poslovnog udjela u vlasništvu Adria Media Holdinga, Adria Media Group postat će vlasnik 75 posto temeljnog kapitala Adria Medije Zagreb, a 25 posto temeljnog kapitala i dalje će imati dosadašnji suvlasnik tvrtke Styria Media Group.

Dosadašnji vlasnici, finska tvrtka Sanoma Media Russia & CEE i njemačka korporacija Gruner&Jahr, povlače se iz Hrvatske zbog nove poslovne strategije i fokusiranja na tržišta na kojima su 100-postotni vlasnici kompanija.

  • Nakon niza uspješnih poslovnih godina, zbog nove poslovne strategije obje tvrtke, Sanoma Media Russia & CEE i Gruner&Jahr, odlučile su povući se s ovog tržišta, i to tek onda kada su pronašli odgovarajućeg partnera. Stoga izražavaju zadovoljstvo što će Adria Media Group, kao stabilna kompanija s jasnom vizijom poslovanja, nastaviti u Hrvatskoj partnerstvo s Styrijom, koja je i dosad bila pouzdan i uspješan partner. Uz veliko poverenje koje imamo u CEO AMG-a, gospodina Aleksandra Rodića, uvjereni smo da se novom vlasničkom strukturom ništa neće promijeniti u načinu poslovanja AMZ-a koji je i do sada bio prepoznat kao tržišni lider u segmentu visokokvalitetnih časopisa sa svjetskom reputacijom te inovator kako u pogledu start-up projekata, tako i digitalizaciji medija i organizaciji vrhunskih evenata. Upravo iz toga razloga dosadašnji vlasnici zahvaljuju cijelom timu AMZ-a za duge godine uspješne suradnje – istaknuo je Alexandar Teutsch, predsjednik Uprave Adria Media Zagreb i Adria Media Holdinga, dodavši da bi se htio zahvaliti i Sanomi i Gruner&Jahru na dosadašnjem uspješnom vođenju tvrtke AMZ.
  • U skladu s poslovnom strategijom Sanome, povlačimo se iz Adria Medije Zagreb nakon više od 10 godina poslovanja u Hrvatskoj. Uvjerena sam da će bogati portfolio AMZ-a biti još više osnažen te pronaći sinergiju s novim vlasnicima: Styrijom i Adria Media Groupom. Naši dosadašnjim kolegama i budućim vlasnicima želim puno uspjeha – naglasila je Heike Tyler, CEO of Sanoma Media CEE & Russia.
  • Adria Media Zagreb već godinama ima jasnu poziciju tržišnog lidera u segmentu glossy magazina u Hrvatskoj. U skladu s dugoročnom strategijom, tvrtka se posljednjih godina premetnula u tzv. tvornicu sadržaja koji se nudi na različitim platformama – od najkvalitetnih internacionalnih i domaćih magazina, do digitalnih medija, B2B projekata i evenata; s ciljem da se krajnjem korisniku ponudi što kvalitetniji sadržaj u kojem god obliku on bio eksploatiran. Na jednom mjestu nastojimo okrupniti različite profitne jedinice koje će nam u konačnici osigurati daljni rast, kako na hrvatskom tako i na drugim tržištima u regiji. Zbog svega toga vjerujemo da će nam nova vlasnička struktura, u partnerstvu s dosadašnjim suvlasnikom Styrijom, dati dodatan vjetar u leđa u ostvarivanju što boljeg poslovnog rezultata na svim platformama – naglasila je Ivona Čulo, izvršna direktorica Adria Medije Zagreb.

Adria Media Group je najveća medijska kompanija na Zapadnom Balkanu, s multimedijalnim portfolijem koji uključuje 18 tiskanih i 14 digitalnih izdanja. Izdanja Adria Media Group trenutačno čita 11 milijuna ljudi. Adria Media Group je u potpunosti posvećena stvaranju jasne i održive budućnosti u cilju zadovoljavanja svih potreba milijuna čitatelja tiskanih izdanja, posetitelja web-portala, korisnika mobilnih aplikacija i gledatelja videosadržaja. U sastavu Adria Media Group se nalaze sljedeći magazini: Story, Elle, Cosmopolitan, Lisa, Moj stan, Moja lepa bašta, National Geographic, Men’s Health, Sensa, Elle Decoration, Mama, Burda i dnevno izdanje Kurir.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba:
Ivona Čulo, COO Adria Media Zagreb d.o.o.
Email: i.culo@adriamedia.hr
Tel: +385 1 4444 950