Novosti

Novosti

Umjesto proslave rođendana, Story i zvijezde pomažu stradalima!

Novosti
featured image

Potresena patnjom i gubicima tisuća nastradalih u poplavama u Hrvatskoj, BiH i Srbiji, planiranu proslavu 12. rođendana i dodjelu nagrada Hall of Fame redakcija Storyja u cijelosti je posvetila prikupljanju pomoći stradalima te planirani crveni tepih simbolično zamijenila tamnoplavim

– Više od 200 zvijezda koje će nam se pridružiti na humanitarnom eventu u Laubi ujedinit će snage i zajedno ćemo još jednom pokazati veliko srce za sve one kojima je to najpotrebnije. Zvijezde su uvijek, i u najtežim vremenima rata, dokazale kako se njihov glas najdalje čuje, a Story kao najutjecajniji celebrity magazin okupit će ih pod istim krovom kako bismo zajedno prikupili novčanu i materijalnu pomoć onima kojima je sada najpotrebnija – istaknula je glavna urednica Storyja Zrinka Ferina.

– Radujem se kad ovakvi eventi imaju neku dobru priču i razlog. Ovo je  jedna takva humanitarna priča i sretan sam što ću biti dio nje – istaknuo je Massimo Savić.

Massimo Savić

Massimo Savić

– Televizijska kuća u kojoj radim nebrojeno puta bila je suorganizator različitih humanitarnih događanja u kojima su upravo građani Lijepe naše odazvali te pomogli potrebnima. Bez obzira na krizu dali su najviše što su mogli, najbolje od sebe i baš nikada nisu zakazali. Stoga sam uvjerena da će svatko od nas i ovaj put pomoći na neki način, bilo zvanjem na humanitarni broj telefona, slanjem odjeće, hrane i ostalih potrepština u stradala područja – poručila je Daniela Trbović, voditeljica HTV-ova showa ‘Večeri na 8. katu’, koja će se pridružiti humanitarnoj inicijativi redakcije Storyja u Laubi.

Daniela Trbović

Daniela Trbović

Baš kao i pjevačica Danijela Martinović koja je poručila: “Prirodne katastrofe poput ove strašna su tragedija. Suosjećam sa svim žrtvama, a na nama je da im pomognemo koliko možemo! Molim sve da se uključe, i jedan poziv na brojeve za pomoć moze olakšati situaciju. U ovoj strašnoj tragediji moramo biti tu jedni za druge, pomoći da se što prije saniraju štete i da krenemo u bolje sutra”.

Danijela Martinović

Danijela Martinović

– Vijest o poplavama me zatekla u Beogradu. Rođena sam u BiH, a živim i radim u Hrvatskoj. Potresle su me slike poplavljenih područja i vidim da je tuga zbog ovoga što se dogodilo ista u svakom gradu i državi. Napravit ću sve što mogu da pomognem jer je biti humanist najljepša stvar na svijetu –  poručuje glumica Ornela Vištica, koja se Storyu u akciji za pomoć pridružila zajedno s brojnim zvijezdama, poput Severine, Massima Savića, Danijele Martinović, Harija Varešanovića, Huseina Hasanefendića Husa i Arsena Dedića, voditeljice Zlate Mück Sušec, glumaca Filipa Juričića, Amara Bukvića, Ivana Hercega i Doris Pinčić, radijskog voditelja Ivana Vukušića, te TV voditeljica Danijele Trbović i Barbare Kolar, od kojih neki već na naslovnici novog broja Storyja pozivaju čitatelje da pozivom na broj Crvenog križa 060 9011 pomognu stradalima.

Ornela Vištica

Ornela Vištica

Naime, časopis je prvi put u 12 godina postojanja izašao bez naslova, samo s brojem telefona Crvenog križa.

vizual1

Sav prikupljen novac Story će donirati Humanitarnoj udruzi Mali zmaj koja se primarno bavi pružanjem pomoći djeci iz socijalno-ugroženih obitelji.

– S obzirom na trenutnu situaciju, svoju energiju preusmjerili smo na prikupljanje pomoći namijenjene žrtvama poplava u Slavoniji. Proteklih nekoliko dana naši građani su pokazali zaista veliko srce pa s ponosom možemo reći da se akcija uspješno provodi. Međutim, moramo istaknuti da će se stanovnici poplavljenih područja još dugo boriti s posljedicama ove tragedije pa će im pomoć biti potrebna dugoročno. Stoga ćemo sav prikupljeni novac uplatiti za građevinski materijal i sve ostalo što će biti potrebno za obnovu kuća na poplavljenom području. Od srca zahvaljujemo Adria Mediji koja je prepoznala vrijednost rada naše udruge i uključila se u akciju, kako bismo stanovnicima u ugroženim područjima zajedno barem malo olakšali tešku situaciju – ističe Ana Lučin, dopredsjednica Udruge Mali zmaj.

Humanitarni event samo je jedna od niza akcija Storyja za pomoć stradalima od poplava te će tako Adria Media Zagreb, kao izdavač Storyja, donirati vodu za nastradala područja.

Fotografije: Robert Gašpert, Matija Habljak, Dražen Kokorić, Jelena Balić