Novosti

Novosti

Novi generalni direktor Adria Media Holdinga

Novosti
featured image
Dr. Alexander Teutsch od siječnja 2013. preuzeo je poziciju generalnog direktora Adria Media Holdinga, kao i dužnosti generalnog direktora tvrtke Adria Media Zagreb.
Dr. Teutsch nasljednik je Peter van Kola, koji se vratio u svoju matičnu tvrtku Sanoma Media sa sjedištem u Amsterdamu.

Novi generalni direktor Adria Media Holding dr. Alexander Teutsch preuzeo je sve obaveze i odgovornosti svoje nove funkcije. Aktivnosti tvrtke Adria Media Zagreb i tvrtke Adria Media Srbija u budućnosti će se više približiti pod rukovodstvom dr.Teutscha.
Adria Media Slovenija, koja je do sada bila dio Adria Media Holdinga, prodana je izvornom osnivaču i trenutnom generalnom direktoru Tomažu Drozgu .

“Sretan sam što ću našim lokalnim i izuzetno stručnim timovima u Beogradu i Zagrebu razviti regionalni višenamjenski kanal, nudeći našim klijentima pod brendom Adria Media  servisne usluge u kategoriji tiskanih izdanja, online, video i komunikacija“- izjavio je dr. Alexander Teutsch.

Profesionalni životopis dr. Alexandera Teutscha

Alexander Teutsch, radeći u srednjoj i jugoistočnoj Europi ima desetogodišnje iskustvo u izdavaštvu. Od 2010. godine je na čelu tvrtke Adria Media Srbija i za vrijeme kriznog tržišta transformirao je tvrtku iz klasične izdavačke kuće u izdavačku kuću više servisnih kanala.

Prije dolaska u Srbiju dr.Teutsch je bio na mjestu direktora za poslovanje i strategiju u tvrtkama izdavačke kuće Gruner+Jahr u Rusiji, Poljskoj i jugoistočnoj Europi.
Od 2004. proveo je pet godina u Republici Češkoj radeći kao lokalni generalni direktor Burda Praha, tj. podružnici izdavačke kuće Hubert Burda Media iz Njemačke. Svoju izdavačku karijeru započeo je u programu obuke Hubert Burda Media u Njemačkoj.

Alexander Teutsch doktorirao je na studiju Slavistike, povijesti i političkih znanosti. Oženjen je i ima kćer te s obitelji živi u Beogradu.